Виноградний сік, як і шкірка, позитивно впливає на мозок – позбавляє від безсоння, покращує пам'ять, нормалізує тиск і вважається ефективним засобом від головного болю. Також багато сортів винограду мають доведені протибактеріальні властивості, тому добре захищають організм від хвороботворних бактерій.10 серп. 2022 р.
Кому не можна пити виноградний сік?
Шкода, якої може заподіяти виноградний сік Лікарі не рекомендують цей продукт людям, що мають зайву вагу, а також у яких виявлений ряд захворювань (детальну консультацію краще отримати у лікаря); Велика кількість цукру в складі негативно позначається на стані зубної емалі. Кеш
Яка користь від виноградного соку?
Сік з винограду здатний знижувати температуру тіла, зменшувати лихоманку і судоми, усувати набряки. Є відхаркувальним засобом, знижуючи в'язкість слизу. Тому сік застосовують при бронхіті, пневмонії і навіть туберкульоз. Корисний продукт для вагітних жінок на ранніх термінах.
Кому не можна їсти виноград?
Кому не можна їсти виноград
- під час загострень виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, коліту, а також при діареї;
- у разі цирозу печінки;
- цукровому діабеті;
- у разі гіпертонії,
- у разі карієсу, стоматиту.
Кеш
Виноградний сік: користь і шкода, рецепти застосування
Виноградний сік має дуже складний хімічний склад – у ньому можна знайти органічні кислоти, вітаміни, корисні мінерали і цукру. Все це …