Курячі шлунки містять білок, тіамін, залізо, ніацин, фолієву кислоту, калій, вітамін A, магній, вітаміни групи B. Регулярне вживання потрішок допомагає правильному зростанню клітин, роботі імунітету, серцево-судинної системи, синтезу амінокислот, перешкоджає анемії, появі новоутворень.
Чи можна на дієті їсти курячі шлунки?
Шлунки або, як їх ще називають, «пупки» – субпродукт досить низькокалорійний, але при цьому насичений корисними мікроелементами, тому рецепти зі шлунками можна вважати дієтичними та корисними. Складаються шлунки із чотирьох шарів м'язів, спрямованих у протилежні сторони.
Чим корисний курячий пупок?
Особливі щільні стінки м'язового шлунка курок містять безліч корисних речовин: вітамінів, мікро- та макроелементів, цінних для здоров'я людини амінокислот. Також у них багато колагену та гіалуронової кислоти, необхідних не тільки для гарної шкіри, але й для здорових суглобів та кісток.