Також не варто споживати дуже багато моркви вагітним, слід їсти ці овочі дозовано, бо надлишок ретиноїдів з моркви (особливо регулярний надлишок) може негативно вплинути на здоров'я дитини.19 лип. 2022 р.
Кому не можна їсти моркву?
Кому не можна їсти моркву Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла РИА Новости, що моркву небажано вживати при хворобах печінки: якщо орган нездоровий, то не може засвоїти каротин. Серед протипоказань до вживання моркви – виразкова хвороба шлунка або кишківника та ентерит (запалення стінок тонкої кишки).
Яка користь від моркви?
До того ж морква підвищує стійкість організму до різних інфекцій. Також морква містить вітаміни групи C, D, Е, К, В6 і В1, органічний натрій, біотин, калій, фосфор і магній. Окрім того, у моркві є хімічна сполука бета-каротин. Саме тому терта морква є найкращим засобом для зниження ризику захворювання на рак.
Що може бути якщо їсти багато моркви?
Морква – дуже корисний і поживний овоч, але вживати більше 1-2 штук в день не слід. Про це повідомила американський лікар Люсія Гарсіа, пише Quora. Медик каже, що якщо з'їдати більше моркви, надлишок бета-каротину не зможе вчасно перетворитися на вітамін А, а неперетворений бета-каротин потрапить в кров.