Рослину селера почали вирощувати для вживання в їжу ще в 16 столітті в Англії і Франції. В їжу використовують всі частини селери, але взимку особливо цінуються коренеплоди рослини. Їх їдять в сирому вигляді, додають в салати, супи; запікають, варять, смажать, а також висушують, перетирають і використовують як приправу.26 січ. 2020 р.
Як приготувати корінь селери?
Щоб приготувати настій коренів селери, необхідно подрібнити коренеплід (на тертці або пропустивши через м'ясорубку), залити киплячою водою (півтори склянки) одну столову ложку отриманої кашки, далі настоювати в термосі чотири години. Приймають настій перед їжею по одній ложці.
Як правильно їсти корінь селери?
Цей овоч вживають як у сирому вигляді, так і у відвареному або запеченому. Найкращий варіант, щоб зберегти всі поживні речовини – вживати сирий корінь селери (салати тут підходять чудово, але важливо підбирати корисну заправку, а не майонез).
Що можна зробити з стебла селери?
Що готують із стебла селери Їх можна їсти сирими як свіжу поживну закуску або у складі овочевих та фруктових салатів, їх можна додавати у смузі та соки. Сирі стебла селери смакують із морквою, яблуками, грушами, сиром. Стебла селери відмінно доповнять печеню, супи, пюре, м'ясні та рибні страви.
Селера коренева – 15 смачних рецептів приготування
Є різні рецепти приготування кореня селери. Його можна запікати, тушкувати, варити, смажити і навіть їсти в сирому вигляді. Пропонуємо найкращі варіанти приготування.