Це незвична листова капуста. Качана у неї немає, а за складом вона близька до білокачанної. Щоб листочки китайської капусти не опинилися гіркими, не купуйте сильно пожовклі екземпляри і не женіться за гігантами: ідеальна довжина овоча – 25-30 см. З «китаянки» виходять відмінні борщі, щі, з неї роблять голубці і салати.
Коли давати капусту в борщ?
Досвідчені господині рекомендують додавати овоч в каструлю через 10-15 хвилин після картоплі. Однак важливо пам'ятати, що багато що залежить від віку капусти і її сорту. Деякі господині додають її всього за 5 або 10 хвилин до повної готовності страви. Це можна робити, якщо овоч молодий і м'який.
Коли додавати квасолю в борщ?
Коли бульйон готовий – витягти з нього корінь петрушки, лавровий лист і додати заздалегідь замочену у воду квасолю. Почекати, поки закипить вода, зменшити вогонь і варити 20 хвилин.
Коли кидати буряк в борщ?
Класичний рецепт борщу передбачає, що в каструлю першою відправиться капуста, адже та вариться найдовше. Вже після капусти йде картопля і солодкий перець. Ну, і фінальний гастрономічний штрих – морква з цибулею після пасерування і заправки томатною пастою, і кислуватий буряк. Так прописано в більшості кулінарних книг.
Китайская капуста — Википедия
Китайская капуста — общее название растений пекинской капусты и бок-чоя, которые широко используются в китайской кухне. Оба эти растения являются сортами репы (лат.: Brassica rapa) и принадлежат к тому же роду, что и капуста, брокколи и цветная капуста. Обе разновидности имеют …