Якщо бульби проросли, але все ще залишаються твердими, без зморшок, а самі паростки маленькі, їх можна готувати і вживати в їжу. Лише не забудьте відрізати пророслі та м'які частини.
Яку картоплю не можна їсти?
Зелену пророслу картоплю в їжу використовувати не можна. Вони особливо небезпечні для здоров'я і можуть спровокувати важке отруєння. Що стосується інших плодів з паростками, то найбільша кількість отруйного соланіну накопичується у шкірці і у так званих "очках". Кеш
Чому не можна їсти стару картоплю?
Якщо паростки вже значні, вони, на думку експерта містять значну кількість глікоалкалоїдів, "сполук, які, якщо ви з'їсте їх у великій кількості, можуть спричинити деякі токсичні ефекти". Тому стару картоплю, що проросла, краще не використовувати в їжу, лише для вирощування нового врожаю. Кеш
Чому проростає молода картопля?
Якщо картоплю не викопати, вони проростуть і перетворяться в нові листя. Але якщо картопля занадто довго пролежить в шафі або підвалі, з бруньок сформуються пагони. Особливо швидко «вічка» проростають, якщо бульба перебуває під впливом світла і тепла. Сонячне світло запускає в картоплі фізіологічні реакції.
Чи можна їсти пророслу картоплю – названо остаточну …
Пророщена картопля може бути дуже небезпечною для вашого здоров’я! Читайте на УНІАН, які коренеплоди варто відразу викинути, щоб собі не …