Прикрийте банку з часником капроновою кришкою, і залиште її при кімнатній температурі на 3-4 дні. Після цього, потрібно вже закрити банку щільною кришкою, і винести в прохолодніше місце. Пробувати солоний часник можна вже через 30 днів, а зберігатися в розсолі він може до двох років.
Як засолити часник на зиму?
На 1 літр холодної води треба 2 столові ложки солі. У воді розчиніть сіль і залийте цим розсолом часник у банках. Закрийте банки пластиковими кришками й залиште часник засолюватися. Зберігайте в темному, недоступному від сонячних променів місці.
Що можна зробити з часником на зиму?
Незвичайні заготовки з часнику з олією та іншими інгредієнтами
- Часникова паста
- Часниково-імбирна паста
- Сушений часник
- Часникове желе
- Маринований часник
Що можна зробити з часником?
Часник у великій кількості додають в такі страви як чанахи, тушковану баранину, соус сацебелі, м'ясні котлети, м'ясний рулет, сало, шинку, помідори, баклажани та кабачки й т.
Коли і як правильно садити часник озимий восени 2020
Сушити часник необхідно на повітрі в тіні зі стеблами протягом 10 днів. Краще розкласти його на дошки або на ящики. В залежності від погодних умов він може сушитися і довше. Після того, як стебло стане …