Червона смородина з цукром перетерта

Підготовлені ягоди смородини перетираємо, а потім засипаємо цукром. Потім все ретельно перемішуємо, після чого смородиновий-цукрову масу накриваємо чимось і ставимо на одну добу в холодильник. За час перебування варення в холодильнику його треба буде ретельно перемішати 2-3 рази.

Як перетерти червону смородину з цукром?

Перетерті ягоди з цукром розфасувати по сухих, стерильних слоїках, закрити кришками (не треба закручувати ключем — підійдуть кришки, що загвинчуються, чи навіть щільні пластикові). Зберігати в сухому прохолодному місці 1-2 роки. Не переймайтеся, холодне варення не зіпсується, бо цукор діє як консервант.

Як швидко перетерти смородину?

Смородину перебрати та промити. Залишити ягоди в ситі, щоб зайва вода стекла. Підготовлені ягоди смородини подрібнюємо в пюре, за допомогою м'ясорубки або блендера. Невеликими порціями перетерти ягідне пюре через дрібне сито, видаляючи кісточки і шкірку.

Скільки цукру потрібно для варення з смородини?

Варення зі смородини п'ятихвилинка

  1. цукор – 1-1.5 кг;
  2. вода – 200-250 мл;
  3. смородина – 1 кг (можна брати червону, чорну або білу).

Смородина протерта цукром на зиму без варіння
Сьогодні поділюся рецептами перетертої смородини з цукром без варіння. Ще таку заготовку називають холодне варення, адже ми не …

Related Post

Зберігання очищеної картоплі у воді по санпінуЗберігання очищеної картоплі у воді по санпіну

Скільки можна зберігати очищену картоплю у воді? Трапляються випадки, коли очищеної картоплі виявилося набагато більше, ніж потрібно для страви. У воді вона зберігається лише кілька днів, але є спосіб, за

Хто чоловік у Маші Шукшиної?Хто чоловік у Маші Шукшиної?

Онук — В'ячеслав Трегубенко (нар. 21 листопада 2014 року). Другий чоловік – Олексій Касаткін, бізнесмен. Син – Макар Касаткін (нар. Четвертий чоловік – Марек Межеєвський, польський художник, був молодше Федосєєвої

Яблуко червоне сортЯблуко червоне сорт

Який сорт яблук найсмачніший? За результатами семирічних досліджень залежності якісних властивостей яблук найбільш розповсюджених сортів дослідники з Інституту садівництва НААН назвали, що Голден Делішес, Джонаголд, Ренет Симиренка мають найвищі смакові