Підготовлені ягоди смородини перетираємо, а потім засипаємо цукром. Потім все ретельно перемішуємо, після чого смородиновий-цукрову масу накриваємо чимось і ставимо на одну добу в холодильник. За час перебування варення в холодильнику його треба буде ретельно перемішати 2-3 рази.
Як перетерти червону смородину з цукром?
Перетерті ягоди з цукром розфасувати по сухих, стерильних слоїках, закрити кришками (не треба закручувати ключем — підійдуть кришки, що загвинчуються, чи навіть щільні пластикові). Зберігати в сухому прохолодному місці 1-2 роки. Не переймайтеся, холодне варення не зіпсується, бо цукор діє як консервант.
Як швидко перетерти смородину?
Смородину перебрати та промити. Залишити ягоди в ситі, щоб зайва вода стекла. Підготовлені ягоди смородини подрібнюємо в пюре, за допомогою м'ясорубки або блендера. Невеликими порціями перетерти ягідне пюре через дрібне сито, видаляючи кісточки і шкірку.
Скільки цукру потрібно для варення з смородини?
Варення зі смородини п'ятихвилинка
- цукор – 1-1.5 кг;
- вода – 200-250 мл;
- смородина – 1 кг (можна брати червону, чорну або білу).
Смородина протерта цукром на зиму без варіння
Сьогодні поділюся рецептами перетертої смородини з цукром без варіння. Ще таку заготовку називають холодне варення, адже ми не …