Базилік приправа застосування в кулінарії

У кулінарії використовують цю приправу при приготуванні соусів, кетчупів, різних підлив і заправок. А також при смаженні і гасінні м'яса, при готуванні страв з морепродуктів, салатів, омлетів, паштетів, домашніх ковбас.6 серп. 2020 р.

Де застосовується базилік?

Як приправу базилік додають в овочеві салати, м'ясні (свинячі котлети, кнелі з печінки) і рибні страви, а також для ароматизації овочевих консервів, солінь і ковбасних виробів.

Що можна приготувати з базиліком?

У будь-якому вигляді базилік використовують для приготування соусів, кетчупів, підлив, різноманітних заправок. Цю приправу додають до омлетів, салатів. Сушеним подрібненим листям базиліка можна поліпшити смак паштетів, ковбас і сосисок.

Як використовувати свіжий базилік?

Листя базиліку використовують і як самостійну закуску, і як приправу до салатів і супів. Базилік добре поєднується і з м'ясом — баранина, яловичина, птиця, і з овочами (особливо з томатами). Його додають також в маринади і соління. У деяких країнах вживають насіння базиліку, додаючи їх в напої, салати і супи.

Базилік – Енциклопедія спецій – опис, застосування в …
Базилік має солодкий пряний аромат і солодкувато-гіркуватий смак. Використовується ця приправа як в свіжому, так і висушеному вигляді в кухнях різних країн світу, особливо широко – в європейських і азіатських. Їм присмачуються всілякі страви – м’ясні, рибні, овочеві, грибні, …

Related Post

Годування гусей перед яйцекладкоюГодування гусей перед яйцекладкою

Як правильно годувати гусей? В окремих годівницях дають мінеральні корми та гравій. У підсумку за цей період вівсяні гуси споживають 4-5 кг комбікорму на голову. З 5- до 8-тижневого віку

Ячмінна каша з якої рослиниЯчмінна каша з якої рослини

Ячна крупа — органічна крупа, виготовлена з подрібнених ядер ячменю. Ячну крупу виготовляють практично без шліфування та полірування, таким чином в ній зберігаються практично всі корисні речовини, якими природа щедро