Ячна крупа — органічна крупа, виготовлена з подрібнених ядер ячменю. Ячну крупу виготовляють практично без шліфування та полірування, таким чином в ній зберігаються практично всі корисні речовини, якими природа щедро наділила зерна ячменю.
Яку крупу виготовляють з ячменю?
Ячмінна крупаРедагувати Існує кілька різновидів: Перлова крупа (перлівка, перловка) — ціле зерно, яке пройшло первинне прокатування, з якого зняті, в основному, висівки. Використовується для каш, супів, начинок. Ячна крупа (ячка) — дрібно рубана (як манка) крупа.
Яка рослина перловка?
Перловку роблять з ячменю, одного з найдавніших рослин, що культивуються на Землі. Для тих, у кого ця крупа не є найулюбленішим продуктом, є багато приводів включити її до свого раціону.
Як правильно приготувати ячмінну кашу?
Крупу ретельно промити під проточною водою мінімум три рази. Залити крупу холодною водою і поставити на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою. Варять ячну кашу 15 хвилин, помішувати необов'язково.
Ячмінна каша: характеристика і рецепти приготування
З зерна виходить перлова і ячна крупа, зелень рослини йде на виробництво силосу, сіна. На полях можна зустріти як ярий, так і озимий ячмінь.