1. Порізати баклажани часточками, смужками, або кубиками. 2. Посипати їх сіллю і дочекатися, поки вони пустять сік – 10-15 хвилин, з цим соком піде і гіркота з баклажанів.
Що робити щоб вийшла гіркота з баклажанів?
Готово, можна з них щось готувати, не боячись при цьому, що вони матимуть гіркуватий смак. Якщо хочете випробувати сухий спосіб видалення гіркоти, розріжте баклажани навпіл і посипте м'якоть сіллю. Залишіть на 20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу змийте сіль.
Навіщо замочувати баклажани?
Попереднє замочування у солоній воді протягом 60 хв здатне прибрати лише до 30% глікоалкалоїдів з м'якоті, хоча більшість їх міститься у шкірці.
Що можна приготувати з баклажанів?
Баклажани можна запікати, готувати на грилі, робити на їх основі соуси до м'яса та риби, додавати в печеному вигляді в салат, готувати крем-суп і навіть заморожувати на зиму.
Що робити, щоб баклажани не гірчили, як прибрати гіркоту …
Баклажани розрізають та замочують на півгодини у підсоленій воді, воду зливають, а овоч промивають у проточній воді. Разом з водою піде вся гіркота. Це мокрий спосіб застосування солі. Можна обробити баклажани, у так званий, сухий …