Як закрити на зиму агрус?
У каструлі змішати полуницю, агрус, лимонний сік і цедру. Засипати цукровою пудрою, перемішати і залишити в холодильнику на ніч. На повільному вогні довести варення до кипіння і варити 20-30 хвилин, помішуючи. В кінці розлити по банках і закатати.
Коли можна збирати агрус?
В якому місяці дозріває агрус – точні терміни Як правило, вже в кінці червня в багатьох регіонах нашої країни ягоди агрусу готові до збору, це якщо справа стосується ранньостиглих сортів. Середньостиглі можна збирати в липні, а пізньостиглі – в серпні.
Як використати агрус?
Варять з аґрусу киселі, джеми, роблять мармелад. Кондитери використовують плоди для приготування десертів, солодких йогуртів, морозива, тортів і пирогів. Кислий присмак ягід дозволяє використовувати аґрус для приготування м'ясних соусів, також їх іноді додають, консервуючи овочі, в маринад.
Агрус з цукром на зиму без варіння: 7 простих рецептів …
Наприклад, можна приготувати на зиму агрус з цукром без варіння. Блюдо виходить більш корисним, ніж звичайне варення, оскільки ягоди не піддаються …