Як зберегти зелені помідори на зиму?
Нестиглі плоди укладають в будь-яку ємність в 2-3 шари (при цьому кожен шар перекладають папером або сухою тирсою) і нещільно прикривають кришкою, щоб до плодів надходило повітря (натомість можна притінити плоди тканиною). Зібрані помідори зберігають при температурі 12-15°С і вологості 80-85%.
Що робити щоб дозріли зелені помідори?
Умови дозрівання помідорів можна міняти. Якщо потрібно прискорити процес дозрівання, температуру в приміщенні підвищіть до 28°C та забезпечте яскраве освітлення. Чим нижча температура, тим повільніше йде достигання. За температури 10-15°C воно зазвичай триває 3-4 тижні, за температурі 18-21°C – може зайняти два тижні.
Що можна приготувати із зелених помідорів на зиму?
Рятуємо зелені помідори: 10 смачних заготовок на зиму
- 1 Пікантні зелені помідори
- 2 Салат із зелених помідорів з морквою
- 3 Мариновані зелені помідори без стерилізації
- 4 Помідори «Пальчики оближеш»
- 5 Фаршировані зелені помідори на зиму
- 6 Закуска з зелених помідорів по-грузинськи
- 7 Гострий соус з зелених помідорів
Зелені помідори на зиму – 5 простих і смачних рецептів
зелені помідори – 1 кг; зелені яблука – 2-3 шт.; буряк – 1 шт.; вода – 1 л; оцет – 70 мл; часник – 5-7 зубчиків; петрушка – 1-2 гілочки; сіль – 1 ст. л; цукор – 4 ст. л; спеції. Приготування: