Цілком ймовірно, що коріння плову слід шукати в Індії, де з давніх-давен існують схожі рисові, але вегетаріанські страви, в які стародавні перси стали додавати м'ясо. Згодом спосіб приготування плову поширювався зі Сходу, особливо добре його прийняли в Середній Азії, де і склався відомий нам рецепт.14 лют. 2018 р.
Хто придумав плов?
Спочатку з'явився в середовищі тюркських кочівників Середньої Азії, що традиційно вирощували овець і торгували з Китаєм, де обмінювали худобу на рис. Однак легенди також пов'язують походження плову з Александром Македонським, який нібито приніс цю страву від персів.
Яку воду додавати в плов?
Обсмажені овочі і м'ясо залити окропом (вода повинна покривати м'ясо з овочами десь сантиметра на два).
Який сорт рису для плову?
Для домашнього плову підійдуть сорти рису басматі і жасмин. Також допустимо використовувати довгозерний рис. Новачкам в приготуванні плову рекомендується взяти пропарений рис – він краще зберігає форму і його можна повторно розігрівати.
Плов – рецепт плову покроково – УНІАН
Варити плов на максимальному вогні без кришки майже до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин. 8. Як тільки …