Значення білка та жовтка для зародка

Жовток містить увесь необхідний для розвитку зародка запас поживних речовин і води. Жовток підвішений на білкових нитках — халазах. Це охороняє зародок від поштовхів і орієнтує зародковий диск завжди наверх, що важливо для насиджування яєць. Білок виконує захисну і поживну функції, забезпечуючи зародок водою.

Чому зародковий диск розміщений на поверхні жовтка?

Жовток підтримується приблизно в центрі яйця двома закрученими джгутами, що називаються халази. Завдяки халазам жовток завжди повернутий таким чином, що зародковий диск знаходиться вгорі, що особливо важливо при насиджуванні яєць птахами.

Для чого білкова оболонка в яйці?

Білок захищає власне яйце (жовток) від механічних пошкоджень, різких поштовхів і служить основним джерелом води, необхідної зародку, що розвивається. На тупому полюсі підшкаралупові оболонки розходяться й утворюють повітряну камеру із запасом повітря для зародка. Кеш

Який білок в яйцях?

У 1 сирому курячому яйці середнього розміру (55 г) міститься 6,9 г білка – 4,14 г у білку, 2,20 г у жовтку та 0,56 г у шкаралупі. Кількість білка трохи зростає під час кулінарної обробки. Найкорисніше по БЖУ яйце має бути свіжоприготовленим некруто — 7,1 г білка (4,34 г у білку, 2,20 г у жовтку, 0,56 у шкаралупі).

Яйце птахів — Вікіпедія
У Вікіпедії є статті про інші значення цього терміна: Яйце (значення). Пташине яйце — це яйцеклітина захищена від зовнішнього впливу різними оболонками чи шкаралупою овальної форми сукупність білка й жовтка, з яких утворюється зародок птахів.…

Related Post

Книги, що рекомендуються багатими людьми: секрети успіху від успішних підприємцівКниги, що рекомендуються багатими людьми: секрети успіху від успішних підприємців

Багаті люди завжди прагнуть освіти і саморозвитку. Вони розуміють, що читання книг є одним із найефективніших способів розширити свої горизонти та отримати нові знання. У своїх рекомендаціях багаті люди підкреслюють

Як розрахувати кількість торта для гостей?Як розрахувати кількість торта для гостей?

Існує загальноприйнятий мінімум 150 р. солодкого частування на 1 гостя. Це усереднене значення, адже хтось з'їсть більше, а хтось і зовсім не торкнеться головної страви кондитерського столу. У середньому розраховувати