Як варити зелену гречку щоб була розсипчаста?
Ключове правило при варінні гречки – дотримуватися пропорції: на одну порцію гречки потрібно брати дві порції води. Якщо хочете, щоб гречка була більш розсипчастою – використовуйте пропорцію 1 до 2,5. Пам'ятайте, що цей продукт корисний не всім, УНІАН вже писав, кому протипоказана гречана каша.
Як правильно замочувати зелену гречку?
Також зелену гречку можна проростити – це подвоює майже всі корисні властивості цієї крупи. Для цього спершу замочіть гречку на ніч, а потім лишіть іще на 5-6 годин, щоб «проклюнулися» маленькі носики. Перед використанням злегка промийте, але не надто ретельно, щоб не змити весь корисний слиз, що виділиться. Кеш
Як правильно смажити гречку?
Висипте гречку в посуд, переберіть чорні ядра і рослинне сміття. Промийте під проточною водою кілька разів. Щоб гречка вийшла ароматною і розсипчастою, підсмажте її на сухій розпеченій сковороді 4-5 хвилин, постійно помішуючи.
Що приготувати на сніданок – рецепт зеленої гречки від …
100 гр гречки, 200 – 300 мл води, 1 ст. л. рослинного масла, сіль за смаком, 1 пучок порізаної зелені для прикраси. Така їжа корисна для всіх членів сім’ї (фото: pexels.com) Приготування: