Який би спосіб ви не вибрали, заливайте часник остиглим розсолом, щоб він покривав головки не менше, ніж на 2 см. Прикрийте банку з часником капроновою кришкою, і залиште її при кімнатній температурі на 3-4 дні. Після цього, потрібно вже закрити банку щільною кришкою, і винести в прохолодніше місце.
Як засолити часник на зиму?
На 1 літр холодної води треба 2 столові ложки солі. У воді розчиніть сіль і залийте цим розсолом часник у банках. Закрийте банки пластиковими кришками й залиште часник засолюватися. Зберігайте в темному, недоступному від сонячних променів місці.
Як маринувати часник головками?
- Очистіть верхній шар шкірки часнику, зріжте корінець внизу і при необхідності вкоротіть стебло зверху. …
- Розкладіть часник по банкам, додайте в кожну по 1 лавровому листу, 2 бутони гвоздики і 2 горошини запашного перцю.
- У кожну банку всипте по 25 г солі і цукру. …
- Накрийте банки кришками і залиште на добу.
Як обрізати часник для зберігання на зиму?
Після викопування краще залишити його на грядці, щоб земля, яка прилипла до голівок, висохла. Після просушування на повітрі, коріння і стебла обрізають. Якщо часник буде зберігатися заплетеним в коси, то стебла залишають довгими, в інших випадках можна залишити не більше 2 см.
Коли садити часник на зиму: як садити, доглядати – інструкція
Коли і як садити часник на зиму: покрокова інструкція. Усе більшої популярності набирає посадка цибулі та часнику на зиму, адже вона дозволяє …