Оптимальний час барботування насіння для різних культур: гороху – 6 годин; редису, салату – 12 годин; томатів і буряку – 12–18 годин; кропу, петрушки, селери, огірка й дині – 18 годин; моркви, шпинату, цибулі – 18–24 години; перцю й кавуна – 24–36 годин.
Як замочити насіння в горілці?
Замочування у горілці або спирті Використовувати його слід так, як і марганцівку чи борну кислоту, проте розводити у воді не потрібно. Якщо у вас етиловий спирт, то тримати в ньому насінини потрібно всього кілька хвилин, якщо ж горілка — то близько 15 хв. Кеш
Як правильно замочувати Семена?
Замочування в термосі У термос необхідно налити гарячу воду (близько 50 градусів) і помістити туди насіння в марлевих мішечках. Після цього потрібно закрити кришку і залишити на 20-25 хвилин. Потім насіння потрібно дістати і відразу ж опустити на 2-3 хвилини в стакан з холодною водою. Кеш
Як правильно замочувати насіння перед посадкою?
Як замочувати насіння перед посівом Краще не занурювати голе насіння у воду, а загорнути його перед цим у серветки або фільтрувальний папір, із доступом повітря та світла. Насіння необхідно залити водою так, щоб рідина покрила тканину із посівним матеріалом. Оптимальна температура води +25… +27°C, але не менша +20°С.
Як замочувати моркву перед посадкою (горілці)
Насіння моркви складаються в марлевий мішечок і замочуються в горілці чверть години. Зауважте, що посівний матеріал не повинен там перебувати довше! Цього часу достатньо для того, щоб в горілці розчинилися всі ефірні масла, які знаходяться всередині насіння. Після такої …