Як замочити зелену гречку?
Зелену гречку потрібно промити кілька разів, доки вода не стане прозорою. Далі гречку потрібно замочити водою у пропорції 1:2 на ніч, щоб вона набубнявіла й можна було рівномірно її приготувати. Набубнявілу гречку потрібно процідити через сито, залити окропом у співвідношенні 1:2 і накрити рушником або кришкою.
Скільки заліза міститься в гречці?
Три факти про гречку:
Вітаміни | |
---|---|
Залізо | 6,7 мг |
Цинк | 2,05 мг |
Йод | 3,3 мкг |
Мідь | 640 мкг |
Як варити зелену гречку щоб була розсипчаста?
Ключове правило при варінні гречки – дотримуватися пропорції: на одну порцію гречки потрібно брати дві порції води. Якщо хочете, щоб гречка була більш розсипчастою – використовуйте пропорцію 1 до 2,5. Пам'ятайте, що цей продукт корисний не всім, УНІАН вже писав, кому протипоказана гречана каша.
Склад і харчова цінність гречки
У зеленій гречці можна зустріти практично всі елементи з таблиці Менделєєва. Найбільш корисні з цих елементів: кальцій, залізо, йод, мідь, магній, калій, цинк, фтор.