Для закваски взяти 100 г сироватки (дзеру) 100 г цільного житнього борошна, замісити тісто, як на млинці, залишити на дві доби при 25 ˚С. Коли закисне, додати ще по 100 г сироватки і борошна (підживити). Дочекатися, коли знову закисне. Закваска готова.17 лип. 2018 р.
Як робити закваску для сиру?
Для приготування сиру використовуйте закваску Сир VIVO і молоко (коров'яче, козяче…). З 1 літра молока вийде 150-200 г сиру. 1 флакона закваски досить для сквашування до 3 літрів молока. 2 Отриману кисломолочну основу для сиру підігрівати в каструлі на маленькому вогні протягом 40-50 хвилин.
Скільки потрібно молока на 1 кг твердого сиру?
В.: Стандартний вихід — 1:10. З 10 л молока ми отримуємо 1 кг сиру, але все залежить від продукту, що готується.
Скільки сиру з 1 л молока?
З одного літра молока і одного грама закваски можна отримати 150-250 грам сиру, а з 3 літрів – 700-900 грам. Маса виходу домашнього сиру залежить від жирності і складу молока.
(PDF) ЗАКВАСКИ І ЇХ ВИДИ У СИРОВИРОБНИЦТВІ
Закваски и их виды в сыроделии … що залишилися в сироватці, а в твердих сирах за рахунок пресування певна …