Закваска на сироватці

Для закваски взяти 100 г сироватки (дзеру) 100 г цільного житнього борошна, замісити тісто, як на млинці, залишити на дві доби при 25 ˚С. Коли закисне, додати ще по 100 г сироватки і борошна (підживити). Дочекатися, коли знову закисне. Закваска готова.17 лип. 2018 р.

Як робити закваску для сиру?

Для приготування сиру використовуйте закваску Сир VIVO і молоко (коров'яче, козяче…). З 1 літра молока вийде 150-200 г сиру. 1 флакона закваски досить для сквашування до 3 літрів молока. 2 Отриману кисломолочну основу для сиру підігрівати в каструлі на маленькому вогні протягом 40-50 хвилин.

Скільки потрібно молока на 1 кг твердого сиру?

В.: Стандартний вихід — 1:10. З 10 л молока ми отримуємо 1 кг сиру, але все залежить від продукту, що готується.

Скільки сиру з 1 л молока?

З одного літра молока і одного грама закваски можна отримати 150-250 грам сиру, а з 3 літрів – 700-900 грам. Маса виходу домашнього сиру залежить від жирності і складу молока.

(PDF) ЗАКВАСКИ І ЇХ ВИДИ У СИРОВИРОБНИЦТВІ
Закваски и их виды в сыроделии … що залишилися в сироватці, а в твердих сирах за рахунок пресування певна …

Related Post

Як зберігати закрутки у квартиріЯк зберігати закрутки у квартирі

Консервація не любить високої температури. Тому найкраще місце для неї льох чи підвал з температурою +5… +18 градусів. У міській квартирі підійде добре утеплений балкон, де температура не опускається нижче

Куди використати сироватку від сируКуди використати сироватку від сиру

Найчастіше сироватку застосовують для підживлення помідорних і огіркових грядок. Нарівні з цими культурами добре сприймають добрива баштанні, коренеплоди й цибуля. Що робити з сироваткою? Молочну сироватку використовують для виготовлення альбумінового