Заготівля компонентів проводиться в період цвітіння рослини, який припадає на середину червня — початок серпня. Надземні елементи необхідно збирати до моменту, коли квіти розкриються остаточно. Після збору листя і траву іван-чаю потрібно розкласти на папері або марлі тонким шаром, бажано на рівній поверхні.
Як правильно заготовляти листя малини на чай?
Для приготування чаю відберіть маленькі і ніжні листи. Краще взяти листя, які ростуть в тіні або під густими гілками – вони більш ароматні. Розкладіть листя на сонячному місці на 1-2 дні, щоб вони злегка підсохли. Листя залийте гарячою (60-80 градусів) водою і настоюйте чай 15 хвилин.
Як заготовляти листя малини?
Сушити варто в затінку, куди не дістануть прямі сонячні промені, розклавши на полотні тонким шаром. Сухе листя малини краще зберігати в паперових чи полотняних торбинках, також підійде скляний або керамічний посуд зі щільними кришками. Термін зберігання висушеного листя – два роки від часу збирання.
Як Ферментувати листя на чай?
Вдома підготовлені листя (пом'яті або перепущені через м'ясорубку) потрібно укласти в ємність, накрити вологою тканиною, злегка прикрити кришкою, і залишити, час від часу нюхаючи ферментують сировину. Кеш
Іван-чай: заготівля в домашніх умовах: збір, ферментація
Лікувальні властивості чаю, приготованого з рослини з споконвічно російською назвою Іван-чай, просто визначають його використання.