Як заготовити Обліпіху?
РЕЦЕПТ ОБЛІПИХИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ
- Помити та висушити ягоди обліпихи.
- Подрібнити ягоди за допомогою блендера.
- Додати цукру, добре перемішати.
- Ошпарити окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.
- Зберігати у холодильнику.
Як заготовити обліпиху на чай?
Обліпиха, перетерта з цукром Пюре перемішати з цукром 1:1 (1,3). Залишити на столі до повного розчинення цукру, час від часу помішувати. Покласти у стерильні банки, зберігати в холодильнику. Або заморозити у формочках (а ще краще – в пакетах) для льоду – так дуже зручно використовувати для приготування чаю.
Що лікують ягоди обліпихи?
Плоди обліпихи (свіжі або перероблені) у вигляді соку, водного настою, сиропу використовують при застуді, захворюваннях верхньо-дихальних шляхів, виразковій хворобі шлунка, серцево-судинної системи, атеросклерозі, гіпо- та авітамінозі, порушеннях обміну речовин, для зміцнення імунної системи організму.
Обліпиха на зиму: рецепти приготування без варіння
Прості рецепти обліпиховою заготовки на зиму можна урізноманітнити, додавши сезонні ягоди або фрукти. Добре поєднуються з обліпихою яблука, пом’якшуючи смак ласощів і роблячи його структуру більш щільною. При зберіганні гостину трохи загусне, і його можна буде подати до млинців, тостів, …