Зелень кінзи промийте, наріжте дрібненько і змочіть додатково водою, щоб при заморожуванні маса краще тримала форму. Щільно утрамбуйте в формочки для льоду, долийте ще трохи водички і поставте заморожуватися. Потім складіть в контейнери або щільні пакети.10 серп. 2020 р.
Що можна зробити з кінзи?
Без неї важко уявити суп-харчо, бородинський хліб, шашлик. Кінза використовується при приготуванні овочевих, м'ясних страв, солодкої та несолодкої випічки. Ви також можете висушити або заморозити кінзу, щоб мати можливість збагачувати свій раціон протягом усього року. Насіння використовуються як цілими, так і меленими.
Як заморозити кінзу?
Замороження кінзи з рослинним маслом Спочатку перемеліть промиті гілочки кінзи за допомогою блендера. Потім додайте до неї рослинну олію – соняшникову рафіновану або оливкову. Співвідношення продуктів: на 1 чашку подрібненої зелені 1 чашку олії. Зелене пюре покладіть у невеличкі пластикові контейнери й заморозьте.
Як зберегти кінзу на зиму свіжої? Способи заготівлі кінзи на зиму
Один з найпростіших і розповсюджених способів заготовки кінзи – сушка. Він дозволяє зберігати зелень протягом довгого часу і не втрачати її корисних властивостей. Адже після засушіванія в ній залишаються всі цінні речовини. Таким чином, його можна зберігати близько року. Отже, ви …