Сезон, коли можна приготувати таке варення, досить короткий, поскільки для нього потрібні молоді шишки, бажано — ще зелені, довжиною близько 3 см або менше. Можна використовувати шишки ялинові (вони виходять досить ніжними), соснові та інші.25 трав. 2020 р.
Як варити варення з шишок?
Замочи шишки на 12 годин у холодній воді так, щоб вона їх покривала. Потім хвойну воду злий, додай у неї цукор і звари сироп. Поклади в сироп шишки, доведи до кипіння і вари протягом 5 хвилин, знімаючи піну. Потім зніми варення з шишок і залиш до повного охолодження – на 12 годин або на добу. Кеш
Коли збирають шишки на варення?
Збирати соснові шишки рекомендується в кінці весни або на початку літа, поки вони ще невеликі, м'які, злегка липкі і досить соковиті. Тверді шишки для приготування варення не підійдуть. Кеш
Як приймати варення з соснових шишок?
Якщо ви їсте варення із соснових шишок в перший раз, треба з'їсти пів чайної ложки варення, і якщо алергія не проявилася через добу, значить його можна вживати, але не більше покладеного. Для дітей доза варення з шишок на добу до 2 чайних ложок, для дорослих – 2-3 ст. ложки. Кеш
Варення з шишок: рецепт смачного варення з шишок
Для варення підходять шишечки, до 3-4 сантиметрів в довжину. Але найбільш смачні та ніжні шишки розміром 1,5-2 сантиметри. Пропонуємо вам …