Спаржа – це популярна і корисна рослина, відома своїми вітамінними та мінеральними властивостями. Коли ви збираєтеся приготувати спаржу, виникає питання: яку частину відрізати?
Визначення, яку частину спаржі слід відрізати, залежить від її типу та стану. Якщо у вас є свіжа спаржа, вам потрібно відрізати кінці стебел. Зазвичай це робиться шляхом зрізання 2-3 сантиметри від нижньої частини стебла. На цьому кінці можуть бути висохлі або грубі частини, які краще видалити.
Якщо у вас є відварена або запечена спаржа, вам потрібно буде відрізати грубі або дерев'яні частини стебла, які зазвичай знаходяться біля основи. Це можна зробити, зігнувши стебло, і він сам розіб'ється на дві частини – тверду нижню і м'якшу верхню. Тверду частину потрібно зрізати та залишити тільки м'яку верхню частину для більш приємного вживання.
№ | Відрізати | Частина спаржі |
---|---|---|
1 | 2 сантиметри | Верхню частину втечі |
2 | 3-4 сантиметри | Середню частину втечі |
3 | За забаганки | Нижня частина втечі |
Що відрізати у спаржі?
Для початку потрібно відрізати нижню частину спаржі – вона найтвердіша і жувати її не дуже приємно, тому сміливо відрізайте 2-3 сантиметри знизу. Далі потрібно очистити спаржу. Але це можна робити не завжди, а лише у випадку, якщо верхній шар стебла дуже твердий. Збережена копія
Яку частину спаржі можна їсти?
Яку ж частину рослини можна вживати у їжу? Це молоді списоподібні пагони – «свічки», які досягли довжини 18–20 см. З'являються вони із середини весни до червня. І головне не пропустити час збирання врожаю, бо згодом пагони стануть жорсткими та не придатними для їжі.
Чи можна їсти верхівки спаржі?
Як готувати спаржу Свіжу спаржу можна їсти сирою. На смак вона нагадує зелений горошок у стручках. Лайфхак: вибирайте тверді пагони із щільно закритими верхівками. Однак частіше овоч варять, іноді обсмажують чи запікають.