Солодка картопля батат – це нечастий гість на українському столі, але досить популярний в інших країнах. Цей коренеплід за текстурою і способом приготування нагадує картоплю, але має помаранчевий колір і злегка солодкуватий присмак. За смаком це щось середнє між картоплею і гарбузом.28 жовт. 2021 р.
Кому не можна їсти батат?
Кому не можна їсти батат?
- тим, хто страждає на хвороби шлунку, такі як виразка, бо батат може негативно впливати на слизову оболонку;
- батат містить речовини, що за структурою схожі на гормон прогестерон, тому деякі лікарі припускають, що він здатен впливати на гормональний фон у вагітних жінок.
Як правильно готувати батат?
Якщо ви хочете приготувати пюре, батат найкраще відварити. Промийте овоч зі щіткою, очистьте шкірку та наріжте однаковим кубиком. Покладіть нарізаний батат у каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Коли вода закипить, підсоліть батат і варіть від 7 до 15 хвилин, у залежності від розміру кубиків. Кеш
Скільки часу пекти батат?
Викладіть скибки батату в форму для запікання розміром приблизно 20 на 30 см, перекладаючи їх лимоном. Накрийте фольгою та поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Дістаньте батат з духовки. Їжте гарячим разом з лимоном.
Як приготувати батат – смажений, варений і запечений батат …
Зазвичай батат варять для подальшого подрібнення в пюре. У пюре з батату можна додати і інші варені овочі: моркву, цибулю, картоплю, цвітну капусту. Варити батат потрібно 15-20 хвилин після закипання в підсоленій воді. У пюре з батату, як і в картопляне, можна додати масло або молоко. …