Горох, квасоля, нут, арахіс, боби, соя, сочевиця – всі ці рослини відносяться до овочевих культур сімейства бобові. Боб – це вид будови плода у певних рослин.
Що відноситься до сімейства бобових?
Бобові мають велике господарське значення. Серед них є чимало багатих на білкові речовини та вітаміни харчових рослин (квасоля, горох, боби, сочевиця, арахіс та ін.) та кормових (види люцерни, конюшини, еспарцету, чини, горошку та ін.).
Що входить в бобові продукти?
Окрім білків, бобові містять велику кількість клітковини, вуглеводів, фолієвої кислоти, вітаміну А, кальцію, калію, заліза та цинку. Можна із впевненістю казати, що рослини сімейства бобових — це продукти, які замінюють м'ясо в раціоні. За вмістом білка вони анітрохи не поступаються продуктам тваринного походження.
Який тип плодів у рослин з родини бобові?
Квітки двостатеві, здебільшого неправильні, рідше правильні, з подвійною оцвітиною, поодинокі або в суцвіттях, частіше в китицях. Тичинок 4, 5, 10 або більше. Маточка з одного плодолистка, з верхньою одногніздою зав'яззю. Плід — біб, здебільшого багатонасінний, розкривний, рідше — однонасінний, нерозкривний.
Бобові — Вікіпедія
Бобові належать до різноманітних життєвих форм — однорічних та багаторічних трав’янистих рослин, напівкущів, кущів, дерев, ліан. Листки здебільшого з прилистками, пірчасто- або пальчастоскладні, рідше прості; іноді пластинки листків мало-розвинуті або редуковані, а їхню …