Для картоплі найбільш важливими мікроелементами є бор, мідь, марганець та цинк.
Що містяться в картоплі?
Про картоплю кажуть, що за хімічним складом вона близька до хліба, а за вмістом вітамінів — до зелені. Так, до її складу входять вітаміни: В1, В2, В3, В6, С, Н, Р, РР, К, каротиноїди. Бульби картоплі містять крохмаль, білки, щавлеву та яблучну кислоти, мінеральні та пектинові речовини. Кеш
Що корисного в картоплі?
Картопля дуже корисна для серця — коренеплід містить багато антиоксидантів, які захищають серцево-судинну систему від впливу вільних радикалів, велика кількість клітковини дозволяє знизити рівень шкідливого холестерину в організмі та захищає від атеросклерозу.
Який вміст вітаміну С в картоплі мг /%?
Як видно з даних таблиці, вміст вітаміну С в бульбах картоплі до нагрівання (контроль) складає 4,16 мг%. При нагріванні до 100оС спостерігається уже незначне зниження вітаміну С – 3,56 мг%.
Що таке мікроелементи та їх користь? У яких продуктах …
Мікроелементи потрібні в менших кількостях, ніж макроелементи, але вони все одно забезпечують важливі функції в нашому …