Регулярне споживання білої квасолі покращує імунітет, оскільки у ній міститься більше вітаміну С, ніж у червоних сортах. Також нормалізує обмін речовин, зміцнює нервову систему й покращує травлення.17 лист. 2022 р.
Яку квасолю краще вирощувати?
Лущильна квасоля – найпоширеніша, її ще називають звичайною та найчастіше вирощують на городі. Збирають її зазвичай, коли посохне вся рослина – в кінці серпня одночасно із викопуванням картоплі. Часто у такої квасолі стулки розтріскуються й насіння висипається. Середній термін визрівання – 90 днів.
Коли можна їсти квасолю?
Бобові дійсно не так легко засвоюються дитячим організмом, але при дотриманні деяких правил їх можна ввести в меню малюка з 8 місяців. Квасоля містить легкозасвоюваний білок, залізо, вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, фосфор, магній, натрій, йод і амінокислоти.
Яка користь від квасолі?
У ній багато магнію і вітаміну B1. Вона добре впливає на судини і кров, покращує травлення. Квасоля – як і горох і нут, вона знижує рівень холестерину, постачає вас хорошим білком, стабілізує цукор у крові. Допомагає з хворобами кишечника і добре впливає на пам'ять.
Квасоля біла чи червона – яка корисніша і яка різниця | Стайлер
Біла квасоля найбагатша на вміст білка і тому є дуже корисною в боротьбі з цукровим діабетом. Калорійність цього продукту всього 102 ккал на 100 г. Також вона багата на клітковину, фолієву кислоту, амінокислоти, кальцієм і магній. Для вегетаріанців квасоля практично повноцінно замінює м’ясо. …