Нам найбільше відомі два види кропиви – кропива дводомна і кропива пекуча. У народній медицині використовується кропива дводомна, в народній медицині, навпаки, більш широке застосування отримала кропива пекуча. У кропиві містяться вітаміни: В, С, Е, К і каротин.13 лют. 2016 р.
Що буде якщо пити чай з кропиви?
Знімає запалення Кропива може допомогти при запальних станах, таких як біль у м'язах, артрит, остеоартрит і захворювання подразненого кишечника. Також цей лікувальний чай допомагає при серцево-судинних захворюваннях, таких як зниження артеріального тиску.
Коли варто використовувати кропиву?
У народній медицині кропиву рекомендують як сечогінний засіб, при проносі, пропасниці, подагрі, ревматизмі, при хронічних хворобах шкіри, хворобах нирок, сечового міхура, печінки, водянці, грижі, при застарілому кашлі, недокрів'ї, початковому туберкульозі, при нирковокам'яній хворобі, випадінні волосся.
Яка кропива на смак?
Кропива не має яскравого смаку, а ледь кисленький, і молода найсмачніша, тому встигніть поїсти до того моменту, як на рослині почнуть з'являтися квіточки – приблизно середина травня. Припущу, що багато хто подумав, що кропива – це пекучий бур'ян, навіщо ходити та шукати її?
Кропива — Вікіпедія
Кропи́ва́ — рід рослин родини кропивові. Більшість видів рослин цього роду трав’янисті багаторічні рослини, але деякі з них є представниками однорічних, а деякі з них чагарникові. Більшість видів мають жалкі волоски на стеблах і листі. Діалектна назва жали́ва .…