Беремо гречку, заливаємо холодною водою у співвідношенні 1:2, доводимо до кипіння та варимо на середньому вогні без кришки або на мінімальному вогні під кришкою протягом 20 хвилин, доки вся вода не вбереться крупою. Якщо готуєте порцію гречки на один із прийомів їжі, використовуйте сотейник або каструлю з товстим дном.
Як варити гречку на воді?
Вам знадобляться: 1 склянка гречки, 2 склянки води, сіль. У каструлю засипати промиту гречану крупу, залити водою і накрити кришкою. Коли вода в каструлі закипить, додати сіль і зменшити вогонь на повільний. Варити приблизно 15-20 хвилин, доки гречка не вбере воду. Кеш
Коли краще солити гречку?
Досвідчені ж господині знають, що гречку, як більшість круп, потрібно солити на початку приготування. Сіль допомагає зернам розваритись. Крім того, у підсоленій воді крупа рівномірно просолиться, а готову гречку легко пересолити. Кухарі також завжди солять гречку, як тільки засипають її в киплячу воду.
Як правильно варити гречку пропорції води?
Якщо ви не знаєте, як варити гречку, пропорції повинні бути такі: 1 склянка гречки на 2 склянки рідини. Але якщо вам більше до вподоби в'язка каша, можна взяти 2,5-3 склянки води. Щоб гречка вийшла смачною, не забудьте додати сіль. На 1 склянку крупи вам знадобиться близько ½ чайної ложки. Кеш
Як варити гречку правильно — покрокові …
Варити кашу треба на маленькому вогні під закритою кришкою. Під час варіння помішувати гречку не потрібно. Коли на поверхні утвориться пінка, зніміть її ложкою. Через 20–25 хвилин, відкрийте та перевірте чи увібрали ядра всю воду. Для цього дістаньте ложкою дно та …