Як правильно сушити тараньку в домашніх умовах?
Розвісьте рибу сушитися на сонці в добре провітрюваному місці. Великій рибі розправте черево, вставивши сірник. Вішати рибупотрібно за хвіст або за голову. Якщо вішати рибу за хвіст, то вся волога піде через рот і риба рівномірніше просохне. Кеш
Як правильно зберігати тараньку в домашніх умовах?
Правильно зберігати таранку в упаковці, зробленій з гофрованого картону, в дерев'яних скриньках, рогожі, крафт-упаковці. Використовувати з цією метою тканинні мішечки або тару з паперу не варто. Гострі виступи тарані можуть проколоти подібну упаковку для риби.
Скільки треба маринувати рибу на тараньку?
Час вимочування — на смак засолювача, але не більше 3—4 годин. Після просолювання рибу промивають у прісній воді, через очі нанизують на шнур і вішають на горищі, в коридорі квартири чи на кухні біля кватирки. Через 5—6 днів буде у вас «таранька» власного приготування.
Готуємо таранку :: Кухня рибалки :: Рибальські штучки
“Робити таранку” (тобто просто в’ялити) можна не тільки з плотви-тарані, але і з будь-якої іншої риби. … При мокрому способі на укладену в посудину рибу, яка пересипана сіллю, кладуть гніт. …