На свіжому баклажані немає коричневих плям і він не буває м`яким і слизьким. Шкіра баклажана має бути не зморшкуватою і сухою. Перезрілі плоди непридатні для їжі. Шкірку з баклажана знімати не потрібно, також не слід вирізувати середину плоду, досить лише видалити плодоніжку.18 вер. 2007 р.
Як смажити баклажани на сковороді?
Чисті баклажани наріжте круглими шматочками товщиною близько 1 см. Налийте в сковороду рослинного масла (не шкодуйте його) і розігрійте. Потім в розпечене масло покладіть кругляшки і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Приблизно за 3-4 хвилини на кожну сторону.
Як довго смажити баклажани?
Скибочки товщиною не більше 8 мм смажать по 7-8 хвилин з кожного боку. Якщо кружечки більше сантиметра заввишки, то смажаться вони близько 10 хвилин. Більше часу баклажани смажити не варто.
Як приготувати тушковані баклажани?
Промийте шматочки баклажана, відіжміть зайву рідину і змішайте їх з цибулею на сковороді. Коли овочі трохи підрум'яняться, додайте сметану, подрібнений часник і перемішайте всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть і тушкуйте на середньому вогні 5-7 хвилин. Після цього посипте блюдо подрібненою зеленню і подавайте до столу.
Баклажани чистять від шкірки чи ні – C…
Метод 1 з 2: Зніміть з баклажана шкірку