Хрін можна зберігати не тільки в холодильній, але і в морозильній камері. Коріння прекрасно зберігають свій смак і аромат. Для заморозки промиту і очищену сировину нарізають зручними порційними шматочками – по 2-4 см. Його засипають в чисті герметичні контейнери або пакети і зберігають до наступного врожаю.
Скільки зберігається хрін?
У висушеному стані корені хріну можна зберігати майже 2 роки. Подрібнені корені зберігаються довше 1 року, але необхідні умови при цьому відрізнятимуться. Висушений хрін менш вимогливий до вологості повітря і температурного режиму. Кеш
Як зробити щоб хрін не Чорнів?
Натертий хрін щільно напихаю в слоїчок, додаю ложечку солі і ложечку оцту, закриваю слоїк плівкою і покришкою. Так хрін може зберігатися в холодильнику досить довго, не втратити своїх ароматичних властивостей, і не сіріти.
Як зберігати хрін в морозилці?
Хрін треба порізати на шматочки по 2-3 сантиметра в довжину та скласти в пакети або контейнери. Пакети необхідно зав'язати чи защіпнути, а контейнери – добре закрити. Потім можна складати їх в морозильну камеру.
Як зберегти корінь хрону на зиму в домашніх умовах в холоди…