Перебравши і помивши плоди, їх треба розкласти на рушник, щоб просушити в умовах кімнатної температури, а потім розмістити одним шаром на палеті й відправити в морозилку. Після закінчення 4 годин, ягідки необхідно розкласти по пакетиках і зберігати в морозильній камері протягом цілого року.
Що робити з горобини?
Плоди горобини використовують: Настій, відвар, сік плодів вживають при розладах травлення, гепатиті, гепатохолециститі, при каменях у нирках і сечовому міхурі, при атонії товстої й тонкої кишок, при дизентерії, геморої, маткових кровотечах.
Що лікує Чорна Рябіна?
Ефективна горобина чорна при атеросклерозі, цукровому діабеті, гломерулонефритах, променевих ураженнях і алергічних станах, при порушеннях, зумовлених застосуванням антикоагулянтів.
Що можна зробити з червоної горобини?
Страви та напої, які можна приготувати з горобини
- Гірка настоянка з горобини на коньяку
- Консервовані томати з червоною горобиною
- Швидке варення з горобини
- Квас з горобини
- Желе з червоної горобини
- Горобинова солодка наливка
- Пастила з горобини із яблуками
- Горобиновий чай
Горобина червона – лікувальні властивості | Cам собі агроном
Горобину завжди можна зустріти в садово-парковій зоні, а також її часто висаджують на присадибних ділянках, так як вона прекрасна в будь-яку пору вегетації, …