Як заварити молочний пуер: секрети готування та правила інфузії

Молочний пуер – це особливий вид чаю, який представляє поєднання ніжної кремової текстури та насиченого смаку. Правильне заварювання молочного пуеру дозволяє повністю розкрити його аромат та зберегти всі корисні властивості.

Перший крок у заварюванні молочного пуеру – це вибір якісного чаю. Необхідно звернути увагу на його зовнішній вигляд: велика листова форма, насичений колір та приємний аромат говорять про високу якість чаю. При покупці молочного пуеру також варто звернути увагу на його походження та термін придатності.

Для заварювання молочного пуеру необхідно використовувати спеціальний посуд – гайвань чи чашку із кришкою. Вона дозволяє зберегти аромат та температуру під час заварювання. Чайне листя в гайвань наливається спочатку на дві третини, потім доливається гаряча вода з температурою близько 90 градусів. Чай наполягає близько 20-30 секунд.

ЕтапДія
1Прогрійте чашку для заварювання пуера, наповнивши гарячою водою і тримаючи кілька хвилин.
2Виміряйте необхідну кількість молочного пуеру (близько 5 г на кожні 200 мл води).
3Нагрійте воду до температури 85-95 градусів за Цельсієм.
4Ополосніть чашку гарячою водою, щоб нагріти її та покращити смак чаю.
5Помістіть молочний пуер у чашку для заварювання.
6Додайте|добавляйте| нагріту воду в чашку, наливаючи її рівномірно по всій поверхні чаю.
7Накрийте чашку і дайте настоятися пуеру протягом 2-3 хвилин.
8За бажання можна додати в чашку трохи меду або цукру за смаком.
9Тепер ваш молочний пуер готовий до насолоди! Можна наливати його в чашку та насолоджуватися ароматом та смаком.

Пуер заварюють окропом (100 ° C) і настоюють до хвилини. Рідкісний китаєць остудить трохи воду до 95 ° C для заварювання Шен Пуера. Але Шу Пуери завжди заливаються окропом. Заварений напій дає відчутний «димний» запах і солодкуватий післясмак.

Як правильно заварювати пуер на молоці?

Як варити пуер на молоці? Рецепт та інструкція

  1. Заливаємо молоко та готуємо чай. Ми зазвичай беремо 10-15 г на літр.
  2. Ставимо чайник на вогонь. …
  3. Коли молоко доходить до стадії прикипіння, зливаємо холодну воду з гайвані і закидаємо промитий пуер у молоко. …
  4. Вимикаємо вогонь і даємо трохи настоятися чаю. …
  5. Можна пити.

Скільки грамів пуера потрібно на 1 літр води?

5 грамів Оптимальною порцією вважається 5 грамів на 1 літр води. Закип'ятіть джерельну або фільтровану воду (але не мінеральну!) і промийте термос – посуд для заварювання повинен бути прогрітим. Промийте пуер і помістіть заварку в термос.

Як правильно заварювати пуер?

Закип'ятити воду, обдати окропом ємність для заварювання. Засипати в чайник або типот чайне листя, залити окропом, щільно закрити. Для першої протоки або промивання наполягати листя 10-20 секунд. При наступних заварюваннях витримувати від 1-2 хвилини, потім розлити по чашках.

Related Post

Які ультратонкі презервативи?Які ультратонкі презервативи?

Durex Invisible – найтонші (на території РФ), майже невідчутні, презервативи для максимального насолоди. Тонкі, майже невідчутні з додатковим рясним мастилом, з накопичувачем. Презервативи Durex Long Play містять мастило з додаванням

Як розмножити азалію живцямиЯк розмножити азалію живцями

Суть процесу розмноження азалії живцями полягає в тому, що весною, з вже дорослого стебла зрізується живець, який і буде майбутньою новою повноцінною рослиною. Живець можна обробити стимулятором росту, «Гетероауксином» чи

Сорти картоплі та їх характеристикиСорти картоплі та їх характеристики

Який сорт картоплі краще садити? Які сорти обрати для найпершого урожаю, а також коли їх садити, розповідає «Дім і сад». Першими дають урожай ультраранні скоростиглі сорти – «Імпала», «Лідер», «Скороспілка»,