Квітки кульбаби можна збирати лише далеко від трас, доріг. Можна перед застосуванням промити у гарячій воді. В ідеалі, збираємо квіточки рано-вранці. Заливаємо жменю квіточок водою 500-600 мл 80 градусів і настоюємо 10 хвилин у заварнику/термосі.
Як правильно сушити кульбаби?
NB: Що стосується процесу сушіння, то листя кульбаби потрібно сушити в тіні в провітрюваному приміщенні, розсипаючи шаром не більше 5 см, а в процесі сушіння кілька разів його обертати. На виході співвідношення свіжого листя до сухого виходить у пропорції приблизно 5 до 1.
Як заварити кульбабу в домашніх умовах?
Як приготувати.
- Помістіть приблизно дві склянки чистої кульбаби в сотейник.
- Накрийте приблизно чотирма склянками води.
- Доведіть воду до кипіння. Накрийте кришкою й зніміть з вогню.
- Дайте чаю настоятися протягом трьох годин.
Як вживати квіти кульбаби в домашніх умовах?
Кульбаба і варення з квітів. В першому треба взяти пелюстки рослини і проварити їх у воді з лимонною кислотою та цукром. Потім зцідити та закрити в банку. Для другого варіанту поєднують кульбабу і мед, дають настоятися кілька годин на сонці. Далі можна закривати варення.
Як засушити квіти кульбаби для чаю – Lessad.biz.ua
Як приготувати чай? кульбаби : Квітки промий від пилу, відділи пелюстки від зеленої частини, поклади їх у заварювальний чайник і залий окропом.