Як закривати сливи у власному соку?
Як закрити сливи у власному соку з цукром. Всього цукру потрібно 150-200 г на півлітрову банку або ж 200-350 г на літрові баночки. Так як написано вище заповнюємо банки до верху, накриваємо їх кришками і стерилізуємо – 15 хвилин півлітрові, 25 хвилин – літрові. Після стерилізації кришки герметично закрити.
Що можна зробити зі слив на зиму?
Кілька простих і доступних рецептів збережуть урожай і наповнять стіл в зимовий період смачними і корисними стравами.
- Слива п'ятихвилинка у власному соку
- Маринована слива
- Кисло-солодкий соус зі слив
- Пряна слива
- Повидло «асорті» зі слив
Як зробити Гнічені сливи?
Рецепт нескладний: твердуваті сливи закладають у глиняний горщик, посипають сіллю, додають меду, кладуть гніт і дають побродити тижнів три. Це гарна закуска до м'яса, риби чи навіть до картоплі. А МОЖНА Й З ШОКОЛАДОМ. Кеш
Як засолити сливи на зиму
Клацніть на пласкій робочій поверхні. Просунувши руку всередину, розкладіть сливи рівними рядами зрізом вниз. Не піднімаючи пакет із сливами, увімкніть вакуумний пакувальник і відсмоктайте повітря на максимальній потужності, запечатуючи пакет якомога ближче до краю.