Запікайте насіння при температурі 180 С впродовж 15 хвилин або до золотистого кольору. Ви можете поїсти насіння відразу або перекласти їх в герметичний контейнер і зберігати протягом тижня.
Як жарити гарбузове насіння в духовці?
- Прогрійте духовку до 180 градусів
- У разі якщо насіння дуже маленькі, температуру можна підняти до 200 градусів
- Вимиті і висушені насіння складіть в миску, додати туди ж пару ложок рослинного масла і все ретельно перемішайте
- При бажанні на цьому етапі можна додати трошки ваших улюблених спецій
Кеш
Як правильно підготувати насіння гарбуза до посадки?
Помістіть насіння гарбуза на кілька годин у резервуар із теплою водою. Температура води, що рекомендується, близько 50 °С. Після цього етапу необхідно загорнути насіння гарбуза у вологу тканину та розмістити їх у тепле містечко. Тримайте їх до моменту наклеювання, зберігаючи при цьому вологість тканини.
Як правильно зібрати насіння гарбуза?
Збирати насіння гарбуза можна як з повністю, так і не зовсім дозрілих плодів. А от у перестиглих або таких, що довго лежали після збирання, насіння може почати проростати або навіть псуватись. Гарбуз обережно розрізають гострим, не дуже довгим ножем, виймають насіння. Воно повинно бути білим і щільним на дотик.