Як зберігати горобину на зиму?
Перебравши і помивши плоди, їх треба розкласти на рушник, щоб просушити в умовах кімнатної температури, а потім розмістити одним шаром на палеті й відправити в морозилку. Після закінчення 4 годин, ягідки необхідно розкласти по пакетиках і зберігати в морозильній камері протягом цілого року.
Що лікує червона горобина?
У народній медицині використовують плоди й суцвіття горобини при сечокам'яній хворобі, порушенні обміну речовин, простуді, шлунково-кишкових захворюваннях, а відвар кори — при гіпертонії. Плоди горобини застосовують як сечогінний засіб. Збирають ягоди в серпні, вересні. З плодів готують варення, джеми, різні десерти.
Що можна зробити з червоної горобини?
Страви та напої, які можна приготувати з горобини
- Гірка настоянка з горобини на коньяку
- Консервовані томати з червоною горобиною
- Швидке варення з горобини
- Квас з горобини
- Желе з червоної горобини
- Горобинова солодка наливка
- Пастила з горобини із яблуками
- Горобиновий чай
Як заготовити горобину (аронию …