Почищену рибу ріжемо на шматочки завширшки 2-3 см і складаємо в посуд для маринування. Порізану рибу ще раз необхідно добре промити. Порізану рибу потрібно посолити з розрахунку: на 2 кг риби – 0,5 кг солі. Притискаємо кришкою рибу і залишаємо на 8 годин для засолювання.
Як приготувати маринад для риби?
Рецепт: з'єднайте ½ склянки оливкової олії, 2 столові ложки свіжого лимонного соку (з 1 лимона) та свіжу зелень (наприклад, кінзу, базилік, розмарин або чебрець). Нанесіть маринад на рибу й залиште приблизно на 5 хвилин перед приготуванням.
Скільки часу маринувати рибу?
Залежно від виду риби час маринування може бути різним: від 30 хвилин до 4-6 годин. Товсті стейки з сьомги й лосося повинні лежати в маринаді не менше 2,5-3 годин. Рецептів маринаду риби чимало. Кожен з них надає страві неповторного аромату та смаку.
Як маринувати рибу на мангал?
Змішати лимонний сік, масло, сіль, приправи і подрібнений часник. Змастити рибу маринадом (залишити 2 ст. л для запікання) і залишити на 1-2 години в холодильнику. Що залишився маринад змішати зі сметаною, змастити їм рибу з усіх боків і всередині, лимон нарізати кружечками і вставити в надрізи в тушці риби.
Риба, маринована в оцті – рецепт приготування …