Один зі способів консервації кропу на зиму без стерилізації – це рецепт з сіллю. Вимитий та підсушений продукт поріжте ножем на шматочки 1-2 см і перемішайте з сіллю – на 500 г зелені 160 г солі. Цією сумішшю щільно наповнюйте банки та залиште їх незакритими на 1-2 дні.19 лип. 2022 р.
Як замаринувати кріп на зиму?
Як засолити кріп на зиму Стебла кропу потрібно промити та ретельно обсушити за допомогою паперового рушника. Потім зелень ріжеться, кладеться в окремі баночки та засипається сіллю (в пропорції 1:2). Останнім шаром повинна бути саме сіль. Не забудьте утрамбувати кріп і закрити баночку кришкою. Кеш
Як правильно заморозити кріп на зиму?
Як заморозити кріп на зиму цілим Вимитий і перебраний кріп добре обсушити. Скласти в поліетиленові пакети і відправити в морозилку. Зелень буде як свіжа, якщо ви не станете її утрамбовувати.
Як правильно сушити кріп на зиму?
Найкраще сушити гілочки в цілому вигляді, а потім, коли висохнуть від'єднати тонкі листочки від стебел. Ще такий спосіб дозволяє зберегти ароматні властивості рослини надовше, тому що таким чином ефірні олії будуть менше випаровуватися. Якщо все ж таки кріп нарізати, то не варто його надто подрібнювати.
Кріп на зиму: заготівля з сіллю і без в домашніх умовах
Весь процес заморозки дуже простий. Для цього необхідно: 1. Зелень зібрати і ретельно вимити; 2. Уважно висушити. Для цього можна серветки або звичайні кухонні рушники; 3. …