Груші розкласти по стерилізованим банкам. Залити сиропом, що залишився, до горлечка. Верх банки протерти серветкою і закрити кришкою. Якщо груші консервуються для тривалого зберігання (понад 3 місяців), банки розмістіть на водяну баню на 20 хвилин.
Скільки часу стерилізувати груші в банках?
Прикрити банки кришками і поставити в каструлю з теплою водою, стерилізувати 15 хвилин. В кінці консервовані груші в сиропі потрібно щільно закатати кришками і поставити на підлогу, не перевертаючи, укутати рушником і тримати так до повного охолодження. Кеш
Коли можна обривати груші на зиму?
Зимові сорти груші знімають в кінці вересня-початку жовтня.
Як зберігати груші?
Якщо кількість груш дозволяє зберігати їх у холодильнику, то краще обернути кожен плід папером або харчовою плівкою, щоб вони не стикалися між собою, і помістити їх в зону свіжості. Можна зберігати груші в поліетиленових пакетах, розфасувавши їх не більше, ніж по одному кілограму в один пакет.
Як закрити груші на зиму – дуже смачний рецепт груш у …
Груші; Цукор; Вода; Лимонна кислота; Спосіб приготування: Підготуємо банки об’ємом 3 л. Миємо, стерилізуємо 15 хвилин при 130-150 градусах.