Овочі заливають окропом, залишають на 20 хвилин, зливають воду, доводять до кипіння і заливають повторно. У півтора літрах води розчиняють цукор і сіль, доводять до кипіння, вводять оцет. Заливають киплячим маринадом овочеве асорті в банках. Закочують, загортають для охолодження.13 лист. 2020 р.
Як зберігати овочі на зиму?
Найкраще зберігати овочі, коренеплоди й фрукти в сухих підвалах або погребах, але при їх відсутності підійде і звичайна комора. Головне, щоб приміщення для зберігання врожаю було достатньо прохолодним і сухим.
Що можна закрити на зиму?
Осіння консервація: топ-10 заготовок на зиму
- Аджика Фото: Depositphotos.
- Солоні огірки Фото: Depositphotos.
- Солоні помідори Фото: Depositphotos.
- Овочеве асорті Фото: Depositphotos.
- Лечо Фото: Depositphotos.
- Мариновані гриби Фото: Depositphotos.
- Кабачкова ікра Фото: Depositphotos.
- В'ялені помідори Фото: Depositphotos.
Що можна маринувати?
Маринувати можна будь-які овочі: печериці, огірки, кабачки, патисони, солодкий перець, томати, стручкову квасолю, цибулю і навіть буряк. Для маринаду потрібен цукор, сіль і вода. Усе. Можна ще використовувати оцет, якщо хочете прискорити процес маринування.
Як заготувати овочі на зиму – важливі правила …
Як зберегти овочі на зиму, не втративши вітаміни: два універсальні способи заготівлі