Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах?
Як сушити шипшину в електросушарці Підготовлену шипшину засипте в ємність електросушарки, рівномірно розподіліть по всій поверхні. Виставте температуру в межах 50-70 градусів. Сушіння ягід почніть з максимальної температури, а через 2-3 години перемкніть регулятор на мінімальну. Весь процес займає 8-14 годин. Кеш
Коли заготовляють плоди шипшини?
Для шипшини оптимальний час збору — починаючи з серпня. Точні терміни залежать від сорту, погодних умов і т. д. Якщо брати до уваги зовнішні ознаки стиглості, плоди вже повинні мати сортовий колір, переважно це червоний або оранжевий, водночас бути трохи недозрілими. Кеш
Як зберігати шипшину в домашніх умовах?
Як зберігати шипшину в домашніх умовах Насамперед після сушіння потрібно видалити висохлі чашолистки, плодоніжки (для цього можна просто потерти сухі ягідки в руках). Після цього для зберігання слід помістити ягоди у тару. Підійде скляний, бляшаний посуд.
Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах: сушка …
Різні частини рослини необхідно збирати в різний час: 1. Квіти слід заготовлювати в червні, до того часу коли пелюстки ще не почали опадати. 2. Листя необхідно …