Щоб каша не пригоріла, її готують на слабкому вогні. На відміну від обсмаженої крупи, кашу із зеленої гречки можна подати до столу не лише з овочами. Вона відмінно поєднується з ягодами, медом та фруктами. Смачного!
На скільки замочувати зелену гречку?
Також зелену гречку можна проростити – це подвоює майже всі корисні властивості цієї крупи. Для цього спершу замочіть гречку на ніч, а потім лишіть іще на 5-6 годин, щоб «проклюнулися» маленькі носики. Перед використанням злегка промийте, але не надто ретельно, щоб не змити весь корисний слиз, що виділиться. Кеш
Як замочити зелену гречку?
Зелену гречку потрібно промити кілька разів, доки вода не стане прозорою. Далі гречку потрібно замочити водою у пропорції 1:2 на ніч, щоб вона набубнявіла й можна було рівномірно її приготувати. Набубнявілу гречку потрібно процідити через сито, залити окропом у співвідношенні 1:2 і накрити рушником або кришкою.
Як вживати Пророщену гречку?
Отже, якщо у вас є готова пророщена зелена гречка — рецепти страв знайдуться самі собою. По-перше, паростки можна їсти як самостійне блюдо. По-друге, додавати в будь-які овочеві салати, приправляти каші, прикрашати бутерброди.
Чим хороша зелена гречка і як правильно її готувати
Як правильно варити зелену гречку. Перед варінням крупу перебирають, відсівають сміття. Промивають в декількох водах, поки рідина не стане прозорою.