Свіжий гарбуз використовують для приготування різних страв і напоїв. При цьому вживають не тільки м'якоть, але і сирі насіння і свіжовичавлений сік. Крім того, в раціон корисно додавати гарбузову олію.
Скільки можна їсти гарбуза в день?
Разова доза гарбузового насіння для дорослої людини становить 50 г, добова — близько 100 г, це приблизно 40 штук. Рекомендується вживати їх сирими натще, запиваючи водою.
Як правильно вживати масло гарбуза?
Спосіб застосування та дози. Препарат дорослі приймають внутрішньо: для профілактики гіперліпідемій – 1 чайну ложку олії 2 рази на день, зазвичай протягом 2 місяців. У подальшому – по ½ чайної ложки 2 рази на день. Термін лікування залежить від тяжкості та перебігу захворювання.
Що лікує гарбуза?
Також гарбуз зміцнює імунітет, покращує стан шкіри, має протинабряковий ефект. Гарбуз містить калій, магній, клітковину і каротиноїди. Ці речовини нормалізують рівень холестерину. Благотворно овоч впливає і на стан шлунково-кишкового тракту, показаний при гастритах, виразковій хворобі. Кеш
Чим корисний гарбуз та як його …