У Японії його подають сирим до суші, рибним стравам і темпурі, додають у суп місо, відварюють і подають із соєвим соусом, тушкують з морепродуктами, маринують в оцті, сушать і засолюють на зиму.. Крім того, дайкон можна зустріти у традиційних стравах тибетської, в'єтнамської та індійської кухонь.
Як правильно їсти дайкон?
Найкорисніше є дайкон у сирому вигляді. Його можна порізати кружальцями, злегка посолити, полити лимонним соком і олією, посипати дрібно нарізаною петрушкою і їсти як закуску. Існує безліч варіантів салатів із дайконом. Він відмінно поєднується з іншими овочами та зеленню (calorizator).
Чи можна їсти сирий дайкон?
Якщо ви хочете схуднути, то дайкон найкраще їсти сирим: його можна додавати до салатів, робити з ним смузі і навіть готувати з нього сік. Майте на увазі, що сік дайкону не можна пити частіше 2 разів на тиждень, а перед включенням дайкону в меню краще проконсультуватися у лікаря. Збережена копія