Як визначити наявність сальмонели у яйцях: інструкція

Сальмонелла – це небезпечна бактерія, яка може призвести до серйозних захворювань, якщо потрапить до організму людини. Особливо важливо бути обережним при вживанні яєць, оскільки вони можуть бути джерелом інфекції. Але як дізнатися, чи є сальмонела у яйці?

Існує кілька методів, які допоможуть вам перевірити яйце на наявність сальмонели. Провітріть яйце, щоб оцінити його свіжість. Свіже яйце має бути твердим і схожим на кульку, а старе яйце може бути рідкішим і поширювати неприємний запах.

Також можна використовувати тест на плавучість. Покладіть яйце в склянку з водою: якщо воно залишається на дні, значить воно свіже і швидше за все без сальмонели. Якщо яйце плаває вгорі склянки або на поверхні, його свіжість викликає сумніви, і, можливо, воно містить бактерії.

Один з надійних способів перевірити яйце на наявність сальмонели. тестування у лабораторії. Існують спеціальні тести, що дозволяють визначити наявність бактерій у продуктах. Якщо ви не впевнені у свіжості чи якості яйця, зверніться до медичної лабораторії для проведення такого аналізу.

Як дізнатися чи є сальмонела в яйці
СимптомиПрофілактика
  • Підвищена температура тіла
  • Головний біль
  • Нудота та блювання
  • Біль в животі
  • Рідкий стілець
  • Купуйте яйця з чистою та непошкодженою шкаралупою
  • Зберігайте яйця в холодильнику при температурі не вище +5°C
  • Дотримуйтесь гігієни рук під час роботи з яйцями
  • Готуйте яйця до повного приготування
  • Уникайте вживання сирих яєць

Чи можна побачити сальмонеллу у яйці?

Виявити форму сальмонельозу дозволяє лише спеціалізоване лабораторне обладнання.. Щоб мінімізувати ризик інфікування, не можна купувати яйця із ненадійних джерел. Крім того, куплений продукт обов'язково має бути свіжим.

Як прибрати сальмонелу з яйця?

При температурі понад 70°С сальмонели гинуть через 5-10 хвилин, при варінні яєць гинуть через 4 хвилини. Навіть можуть витримувати деякий час кип'ятіння, якщо вони знаходяться в товщі великого шматка м'яса.

Коли гине сальмонела у яйцях?

У сирі сальмонела може залишатися в живому вигляді до року, 3-9 місяців у яєчному порошку та 17-24 дні на шкаралупі яєць. Сальмонели гинуть через 5-10 хвилин за температури 70°Сможуть витримувати деякий час кип'ятіння, якщо знаходяться в товщі великого шматка м'яса. При варінні яєць гинуть через 4 хвилини.

Related Post

Що міститься в сливахЩо міститься в сливах

Що лікує сливи? * У сливах дуже багато пектину, ця властивість дозволяє використовувати смачні плоди для виведення радіонуклідів при променевому опроміненні. * Сливу застосовують при шлункових болях, печії, вона успішно

Як підготувати овес до посадкиЯк підготувати овес до посадки

Коли і чим підживлювати овес? Овес добре використовує післядію органічних та мінеральних добрив. За інтенсивною технологією вирощування в умовах певної агрокліматичної зони під цю культуру необхідно вносити в основне удобрення

Розмір горщика для глоксиніїРозмір горщика для глоксинії

Горщик для такої квітки потрібен досить великий. Так, доросле глоксинію потрібно посадити в горщик, в поперечнику досягає не менше 15 сантиметрів.3 бер. 2020 р. Як правильно поливати Глоксинія? Оптимальний полив Поливати