Як правильно сушити гарбуз в сушарці?
В електричній сушарці Підготовлені шматки овочу необхідно розкласти на решітках, залишаючи між ними невелику відстань. Сушити потрібно при однаковій температурі (55-60 °C) протягом всього процесу. Щоб овоч не прилип до решітки, через годину з половиною шматочки варто перевернути, хоча це не є обов'язковим. Кеш
Як правильно сушити насіння гарбуза?
Треба нагріти духовку до 60-80-ти градусів за Цельсієм, викласти насіння на деко в один шар та помішувати його кожні 30 хвилин, аби воно не пригоріло. Також необхідно лишити дверцята причиненими, щоб всередині добре циркулювало повітря. Швидкий метод сушіння може призвести до того, що насіння трохи підсмажиться.
Як правильно зібрати насіння гарбуза?
Збирати насіння гарбуза можна як з повністю, так і не зовсім дозрілих плодів. А от у перестиглих або таких, що довго лежали після збирання, насіння може почати проростати або навіть псуватись. Гарбуз обережно розрізають гострим, не дуже довгим ножем, виймають насіння. Воно повинно бути білим і щільним на дотик.
Сушений гарбуз в електросушарці на зиму – як сушити гарбуз …
Як висушити гарбуз в електросушарці. Для початку необхідно розрізати плід міцним ножом на дві половинки. Потім порізати їх на скибочки шириною в 2-3 сантиметри.